Stigegolf

Indholdsfortegnelse

Hvad er stigegolf?

Stigegolf er og bliver ved med at være sjovt. Det er nemt at stille op og det kan spilles af alle. Hvis du ikke kender stigegolf i forevejen så læs med her.

Stigegolf handler om at kaste med sine tre bolas (En snor med el kugle i hver ende) og få den til at snurre rundt om én af de tre pinde, hvor den første pind er 3 point, anden pind er 2 point og sidste pind er 1 point. Stigegolf kan både spilles som hold og alle mod alle.

Hvordan spilles Stigegolf?

For dem, der ikke er fortrolige med stigegolf, er det et sjovt havespil (kastespil), hvor du kaster en bundet bold, kaldet en bolas, op ad en stigelignende struktur og forsøger at hvile din bola på en af ​​tre de vandrette poler. Kort sagt, sporten består i at smide en bola (to bolde forbundet med en snor) på en træstige.

Stigegolf spilles i runder, hvor hver runde består af spillere fra begge hold, der kaster tre bolas. Spillet spilles runde for runde, hvilket betyder, at hver spiller fra hvert hold kaster 3 bolas. Dog er en sjovere variant, at man skiftes til at kaste. (Det som folk spiller mest).

Du får 3 point for ved at din bola hænger/snurre sig omkring det øverste trin, 2 point for det midterste trin og 1 point for det nederste trin. Der spilles til 21 point.

Man skal stå min. 4.5 meter fra stigen når man kaster.