Spikeball

Indholdsfortegnelse

Hvad er Spikeball?

Spikeball er det nyeste og mest populære spil til haven og stranden i 2021 – og mon ikke det kommer igen de næste mange år fordi det virkelig er sjovt, konkurrencepræget og ikke mindst giver god motion.

Spikeball er blevet utroligt populært havespil i USA og derefter fundet sin vej til Europa de seneste par år, men har virkelig i år gjort sit indtryk. Det bliver spillet af både børn, voksne og professionelle i og med Spikeball er et rigtig konkurrencespil.

Kort fortalt handler Spikeball om at smashe bolden ned i nettet hvorefter man skiftevis på hver hold skal ramme bolden ned i nettet igen, så det er svært for modstanderen at smashe bolden tilbage i nettet.

Sådan spiller du Spikeball (Regler)

Spikeball er simpelt og er lige til at gå til for alle.

 1. 4 Spillere – to på hvert hold

  Man skal helst være fire spillere for at få det optimale ud af Spikeball.

 2. Serv

  Man starter spillet ved at serve bolden ned i nettet mod modstanderholdet.

 3. Sammenspil eller returnering

  Man kan vælge at spille sammen på holdet eller returner bolden direkte ned i nettet og tilbage til modstanderholdet. Der må højst afleveres til medspilleren to gange, da hvert hold maks må have 3 berøringer før bolden skal røres af modstanderen.

 4. Når kampen er i gang!

  Når man spillet er i gang må man bevæge sig frit rundt om nettet og jagte bolden. Det er ikke som i fodbold eller håndbold hvor man har sin egen banehalvdel.

  Det handler om at gøre det svært for modstanderen at nå bolden eller slå den direkte tilbage. Det kan gøres ved at lave finter eller slå den “væk” fra modstanderen.

 5. Point

  Man fortsætter kampen indtil ét af holdene ikke rammer nettet. Derefter gives der et point. Vinderen er fundet når ét af holdene har 21 point.

Hvad mange skal man være?

Spillet er beregnet til 4 (2 mod 2).

Hvor spiller man Spikeball?

Spikeball kan spilles de fleste steder. Vi anbefaler at spille det i haven eller på stranden, hvor det er muligt at kaste sig efter bolden uden at slå sig.

Hvornår vinder man i Spikeball?

Man vinder når ét af holdene har fået 21 point.