5 sjove aktiviteter du kan lave på budget

Indholdsfortegnelse

Sommeren er over os, og det betyder for mange mennesker ferieafslapning og masser af solskin. Har du ikke selv lagt de store ferieplaner, så får du herunder 5 fede aktiviteter, du kan lave alene eller sammen med dine nærmeste – til et meget lille budget.

Nyd den danske natur

Sommervejret er oplagt til at rykke aktiviteterne udendørs i den danske natur. Og her er mulighederne mange. Det kan være en tur på stranden med vennerne og en kurv pakket med de bedste lækkerier, eller det kan være en gåtur i en af de mange danske skove. Det kunne også være en hyggelig sheltertur, hvor I pakker rygsækken og får fundet de praktiske sko frem og overnatter i den vilde natur. I Danmark er der masser af sheltere, så det er bare med at gå på oplevelse.

Tag vennerne med i parken

Med det lækre solrige sommervejr, som vi oplever for tiden, er det oplagt at tage i parken med vennerne og have en hyggelig dag. Du kan eventuelt tage et spil Spikeball med eller klassikeren Kongespil. En tur i parken er veloplagt for dig, der bor i byen, men stadig ønsker at mærke græsset under de bare fødder.  

Cykelferie på landet

Hvorfor ikke kombinere din ferie med en masse gratis motion? Nogen vil måske mene, at det danske landskab kan være noget kedeligt og fladt, men ikke desto mindre er de små landeveje perfekte til en hyggelig sommerferie.

Sov under åben himmel

Med den varme sommer over os, kommer der også varme tropenætter, der kan holde enhver dansker vågen hele natten. Du kan også vælge at rykke din soveplads ud i haven eller på altanen og sove under åben himmel. Det er bare noget helt andet end at ligge inde i et soveværelse, der er blevet varmet op hele dagen. Du får den friske luft serveret på et sølvfad hele natten, og det giver bare en helt andet ro at sove ude i naturen.

Tag på øhop

Danmark har masser af spændende øer, du kan besøge. Under coronaen var det således muligt at tage på øhop ganske gratis i forbindelse med sommerpakken, som regeringen rullede ud. Dette er dog ikke muligt længere, men ikke desto mindre kan du komme til de danske øer ganske gratis. Det kan være de større øer som Samsø, Langeland og Bornholm – eller du kan tage et smut forbi mindre øer som Christiansø, Læsø eller Anholt. Særligt er sidstnævnte et besøg værd – den huser nemlig Danmarks eneste ”ørken”.

Hvis du ønsker at opgradere din ferie

Selvom pengene er små, er det ikke ensbetydende med, at du skal opholde dig indenfor hele sommeren. Forbrugslån er blevet væsentlige billigere efter ÅOP-loftet, og du kan således finde lån med lav rente udenom banken. Dermed har du mulighed for at give dig selv den sommerferie, du fortjener uden at gå fra hus og hjem efterfølgende.